WIE ZIJN WIJ?

ONTSTAAN

Na een jarenlange carrière bij de Federale wegpolitie bedacht Ronny Janssen een nieuw concept van rijopleiding. Voorheen had je enkel de vrije begeleiding en de erkende autorijscholen. Rijbegeleiding Janssen werd in oktober 2006 opgericht. De wetgeving bood immers vanaf dat moment de mogelijkheid om als gebrevetteerde instructeur op zelfstandige basis autorijles aan te bieden tegen betaling. Een eerste lesauto werd aangeschaft en rijlessen werden gegeven in gans de provincie Antwerpen. De leerlingen werden thuis opgehaald.

Al snel bleek dat dit nieuwe concept een schot in de roos was. Vanuit heel de provincie deden leerlingen beroep op onze diensten om tegen een democratische tarief hun rijbewijs te behalen.

Jaar na jaar werd ons leerlingenbestand groter en groter. In 2013 hebben we rijbegeleiding Janssen omgedoopt tot een Vereniging Zonder Winst en hebben wij bijkomend een gewone commanditaire vennootschap opgestart waar wij onze erkende autorijschool in ondergebracht hebben. Alzo konden we ook voorzien in het afleveren van de officiële attesten.

ONS TEAM

Het team van Rijschool Janssen bestaat uit diverse vaste instructeurs en aanvullend instructeurs die op zelfstandige basis komen werken. Dit gebeurt op 3 locaties namelijk, Turnhout, Dessel en Lommel. 

Al onze instructeurs hebben jaren ervaring in de rijschoolsector en bezitten getuigenschriften van Beroepsbekwaamheid afgeleverd door de Overheid. Dat zij vakbekwaam zijn blijkt uit volgende statistieken van onze rijschool:

 

In 2022:

Behaalde we volgende slaagpercentages per categorie na het eerste praktijkexamen:

 

Categorie AM: 89% Categorie A1: 100% Categorie A2: 82% Categorie A: 65% 

Categorie B: 73% Categorie BE: 86% 

 

milieuvriendelijk rijden!

ONS WAGENPARK

Ons wagenpark bestaat uit milieuvriendelijke voertuigen die rijden op elektriciteit.

We rijden voor het rijbewijs B en BE met VOLKSWAGEN & AUDI voor de categorie A1, A2 en A met BMW en Kawasaki en voor de categorie AM met Silence en NIU.

Onze lesvoertuigen met automatische versnellingsbak betreffen een volledig elektrisch aangedreven voertuig Vw Golf 7 en Vw ID 3.

Al onze lesauto”s zijn voorzien van een dubbele bediening zodat je zorgeloos kan rijden.

Tenslotte beschikken we ook over een aanhangwagen waarmee je via onze diensten het rijbewijs BE kunt behalen.

Winkelwagen