RIJBEWIJS A1


Contacteer Rijschool Janssen

Categorie A1 achtergrond

RIJBEWIJS A1

Ben je het ook beu om steeds meer tijd te verliezen in de files? Kies voor een motorrijbewijs zodat je mobiel bent in het verkeer. Onze rijschool biedt alle categorieën aan om met de motor te kunnen rijden.

THEORIE (MINIMUMLEEFTIJD: 17 JAAR EN 9 MAANDEN)

Je kan via onze rijschool 12 uur theorieonderricht volgen of je studeert de leerstof zelf. Dit kan via een handboek of via www.theorie-blokken.be

 

Via ons kantoor kan je dit studiemateriaal aanschaffen.

Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Om te slagen moet je minstens 41 vragen juist beantwoorden. Ben je geslaagd, dan blijft je theorie-examen 3 jaar geldig. Ben je niet geslaagd, dan kan je op een latere dag opnieuw het examen afleggen. Het aantal herkansingen is onbeperkt.

Motor

PRAKTIJK (MINIMUMLEEFTIJD: 18 JAAR)

Als je geslaagd bent voor het theoretisch examen, kan je starten met het praktische gedeelte. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden.

  • 12 uur rijles: je volgt minimum 12 uur praktijkles bij ons en legt het volledige praktijkexamen af met de motorfiets van de rijschool. Ben je geslaagd, dan heb je je rijbewijs A1.
  • 9 uur rijles + voorlopig rijbewijs: je volgt minimum 9 uur praktijkles bij ons en legt samen met de rijschool je praktijkexamen op privéterrein af. Ben je geslaagd, dan krijg je een voorlopig rijbewijs dat 1 jaar geldig is. Binnen dit jaar volg je drie uur extra praktijkles bij ons en leg je het praktijkexamen op de openbare weg af met de rijschool.  De proef op de openbare weg kan ten vroegste één maand na de datum van afgifte van het voorlopig rijbewijs worden afgelegd.
  • 4 uren rijles: Onze rijschool levert een attest van verstrekt onderricht af dat je bij uw gemeente kunt inleveren om op je rijbewijs een code 372 te laten toevoegen. Deze opleiding is enkel maar nodig voor diegenen die het rijbewijs B vanaf 01/05/2011 bekomen hebben en binnen België met een lichte motorfiets willen rijden.

WIJ VERWACHTEN DAT JULLIE VOLGENDE ZAKEN ZELF VOORZIEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen